Yayınlar

Tez-Koop-İş Kadın

Sayı: 4 15 Kasım 2018

Bu Sayıda...

Tez-Koop-İş Kadın dördüncü sayısıyla yoluna devam ediyor. Evet, sonbaharın turuncu hüznü var bu sayıda ve fakat dökülen yaprakların aslında yenilenmeyi gösterdiğini bilmenin umudu da var. Hüzünleri birlikte azaltmak, mutlulukları yine birlikte çoğaltmak tüm derdimiz. Birlikteyken, birbirimizden haberdarken güçlüyüz. O halde birlikte bakalım, bu sayıda neler var:


Gerçekler, yalanlar ve bahaneler: Şiddetin Ev Hali - Asalet Tulaz

Bu yazıda toplumumuzda pek fazla konuşulmayan veya konuşulmak istenmeyen bir konudan bahsedeceğiz. Bu yazıyı okurken şiddetin ne kadar yaygın olduğunu kavrayacaksınız ve eğer şiddete uğruyorsanız yalnız olmadığınızı fark edeceksiniz.


Kadınların “Nafaka”sıyla Oynanıyor

Nafaka sisteminde yapılmak istenen değişiklik, kadınların kazanılmış haklarının geriye götürülmesine neden olacaktır...


İşçi ve İşveren Arasında Ücret Sorunları - Av. Emel Kiraz

Ücretin ödenmemesi, eksik ödenmesi, geç ödenmesi, sigorta primlerinin daha düşük bir ücret üzerinden gösterilmesi işçi bakımından haklı nedenle fesih sebebi kabul edilmektedir.


Ekonomik Kriz ve Kadın Politikaları - Doç.Dr. Yasemin Özgün

Ekonomik kriz, savaş, olağanüstü hal, olağanüstü koşulların kadınları nasıl etkilediği konusu uzunca bir süredir gündemimizden düşmüyor.


Erken Ergenlik ve Gereksiz Tedaviden Kaçınmak - Prof.Dr. Şükrü Hatun

Bir modaya dönüşen yanlış tedavi furyasına dikkat!

Geçen hafta 9,5 yaşında iken ergenliği durdurulan, şimdi 11,5 yaşındaki kızı ile ilgili kafalarında oluşan sorulara cevap bulmak için (tedavi başlanarak bir hataya mı yol açıldı? Ne zaman adet görür?, Bundan sonra uzar mı? Son boyu ne kadar olur?...) ta Fethiye’den kalkıp gelen bir aile ile karşılaşınca, kızlarda erken ergenlik konusu ile ilgili bir kez daha aileleri (özellikle de anneleri) sakinleştirecek bir şeyler yazmaya karar verdim...


Eğitimde Cinsiyet Eşitsizliği Büyüyor - Meliha Kaplan

2018 Eğitim - Öğretim Yılı 17 Eylül itibariyle başladı. Dergimizin güz sayısında eğitimde cinsiyet eşitsizliğine bir göz atmak istedik.


Ortaçağ’da Kadın Filozoflar: Gözlerini Kapatarak Düşünen Kadınlar! - İlknur Özcan

Ortaçağ dönemini felsefe disiplini kapsamında Skolastik Felsefe olarak adlandırıyoruz. Felsefe ve dinin iç içe geçtiği, din üzerinde felsefe yapılan bir dönem. Kökeni Aristotales’e dayanan Skolastik Felsefe, dini akla ve mantığa dayandırarak dogmalara dayalı felsefi görüş belirtmektedir.


İnceliklerin Şairi Gülten Akın - Meliha Kaplan

Kimselerin durup incelikleri anlamaya vakti olmadığı dönemlerde şiirlerini umutla ve inceliklerle dokuyan kadın, Gülten Akın’ı, güzel dizeleriyle yâd etmek, bir sonbahar sabahı hayattan sessizce göçen “Deli Kız”ı dergimizin sonbahar sayısında şiirleriyle anmak istedik. Hayatın bütün yoğun ve yorgunluğunda sessizce köşeye çekilip, elimize bir de çay alıp, biraz hayatın inceliklerinde kaybolmaya ne dersiniz?


Bizi Takip Edin