Eğitim-AraştırmaManşet Haberler

Kadınlar İçin Daha Çok ve Daha İyi İşler Programı Faz II Kapanış Konferansına Katıldık

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) İsveç Büyükelçiliği desteği ile yürütülen Kadınlar İçin Daha Çok ve Daha iyi İşler Programı Faz II Kapanış Konferansı 16 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Konferansa Sendikamızı temsilen Prof. Dr. Nejla Kurul ve Tuğçe Şenel katıldı.

Toplantının açılışını yapan ILO Türkiye Ofisi Direktörü Yasser Ahmed Hassan şunları ifade etti: “Geçtiğimiz beş yıl boyunca, “Kadınlar İçin Daha Fazla ve Daha İyi İşler” Programı, politika temelli müdahalelere ve çok paydaşlı iş birliğine odaklanması sayesinde önemli çalışmalar yürüttü ve somut sonuçlar elde etti. Sosyal diyalogla işçi-işveren örgütleri ve kamu ile gerçekleştirilen çalışmaların bulguları, politika önerileri Uluslararası Çalışma Standartlarıyla uyumlu, pratik ve sürdürülebilir çözümler sunuyor. ILO Türkiye Ofisi olarak, Program yoluyla edinilen dersler ve kurulan ilişkiler ışığında, kadınlar için daha çok ve daha iyi iş fırsatlarının önündeki engelleri ortadan kaldırmaya ve herkes için insana yakışır iş koşulları yaratmaya kararlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

İsveç Büyükelçiliği Müsteşarı Nasrin Pourghazian, Programın kadınlar için önemine değindikten sonra şu sözleri ekledi: “Bu program, uluslararası iş birliğinin neleri başarabileceğini gösteriyor. Birlikte, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğini, kadınlar için insana yakışır işi ve sürdürülebilir büyümeyi destekleme yolunda önemli adımlar attık. Uzmanlığınız, bağlılığınız ve iş birliği ruhunuz, bu başarıların gerçekleşmesini mümkün kılmıştır.”

Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Suat Dede, ’2025-2028 yılı Ulusal İstihdam Stratejisi çalışması tamamlanmak üzere olduğunu, Strateji belgesini sosyal diyalogla, çağın ve ülkemizin ihtiyaçlarına uygun, istihdamı etkileyebilecek faktörleri gözeterek hazırladıklarını, kadınların iş gücüne güçlü katılımını, geleceğin işlerine erişimini sağlamanın bu stratejinin temel hedefleri arasında olduğunu belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından ILO Türkiye Ofisi Kıdemli Proje Yöneticisi Ebru Özberk Anlı’nın moderatörlüğünde 4 farklı tematik alanda panel yapıldı. Doç. Dr. Emel Memiş, “Cinsiyet temelli ücret açığı”, Prof. Dr. Saniye Dedeoğlu “İş-yaşam dengesi”, Prof. Dr. Seyhan Erdoğdu “Kadın liderliği”, Prof. Dr. Canan Sümer ise “İşyerinde şiddet ve taciz” konusunda yaptıkları çalışmaları özetlediler. Öğleden sonraki oturumda, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK, TİSK, Çalışma Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu, Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret ve Karsan Otomotivden uzmanlar, Program kapsamında Kurumlarında yapılan çalışmaları ve yenilikleri ifade ettiler.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu