Manşet HaberlerÖrgütlenme

ÖZEL İTALYAN LİSESİ GREVİ ONUNCU GÜNÜNDE! “ÖĞRETMENLER BURADA ADALET NEREDE!”

İstanbul 5 No.lu Şubemize bağlı Özel İtalyan Lisesi grevinin 10. gününde (11 Şubat 2026) Genel Başkanımız Haydar Özdemiroğlu’nun da katılımıyla, halaylar ve sloganlar eşliğinde devam ediyor.

Özel İtalyan Lisesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında Genel Başkanımız Haydar Özdemiroğlu, Özel İtalyan Lisesinde grevin ilk günkü kararlılıkla sürdüğünü belirterek, işvereni sürecin başından bu yana koruduğu duyarsız ve kayıtsız tutumu üzerinden eleştirdi. Nisan ayında başlayan toplu iş sözleşmesi sürecinde çoğunluk sağlanmasına rağmen işverenin masaya isteksiz oturduğunu vurgulayan Genel Başkan, özellikle birinci yıl için dayatılan “sıfır zam” teklifini, öğretmenleri asgari ücretli maaşına mahkûm etme girişimi olarak tanımladı.
Özdemiroğlu, Avrupa’da yükselen aşırı sağcı yaklaşımların Türkiye uzantılarının burada göründüğünü dile getirerek, “Mussolini bile mezarından çıksa, gelse; bu yönetimin yaptıkları benim nasıl aklıma gelmedi diye hayretler içerisine düşer” sözleriyle tepki gösterdi. İşverenin “çizmeyi aştığını” ifade eden Genel Başkan, grev oylamasındaki itirazları ve içerideki öğretmenlere yönelik disiplin baskılarını birer “beceriksizlik ispatı” olarak niteledi.

Öğretmenlik mesleğinin onurunu Fakir Baykurt’un “Öğretmen yalvarmaz, boyun eğmez, el açmaz” sözleriyle hatırlatarak bu mücadelenin sadece İtalyan Lisesi çalışanları için değil, örgütlenemeyen tüm özel okul öğretmenleri için bir umut ışığı olduğunu savunan Özdemiroğlu, eylemlerin çapının genişletileceğini de duyurdu.
Sendikamızın, Özel İtalyan Lisesindeki mevcut eşitsizlikleri ve hak gasplarını Dışişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları düzeyine taşıyacağını belirterek, Ankara’da İtalyan Büyükelçiliği önünde de basın açıklaması yapılacağını söyledi. Sendikamızın üyesi olduğu UNI Küresel Sendika üzerinden Avrupa kamuoyunun da harekete geçirileceğini belirten Özdemiroğlu, “Özel okullarda öğretmenlik yapıp örgütlenemeyen, toplu iş sözleşmesi yapamayan öğretmenler var. Bu grev onlar için bir umuttur. Buradan başarıyla çıkmak zorundayız. Özel İtalyan Lisesi öğretmenlerinin grevi başarıya ulaştığında örgütlü, örgütsüz tüm öğretmenler Tez-Koop-İş çatısı altında örgütlenerek bu mücadeleyi birlikte vermeye gelecektir. Ben buna inanıyorum. Değerli arkadaşlar hiç geri durmayacağız. Herkesin gözü kulağı burada. Öğretmenler tarihinde ilk defa grev yapıyor. Onu da burada, Özel İtalyan Lisesinde yapıyorlar.” diye konuştu.

Genel Başkan Haydar Özdemiroğlu, konuşmasını “Köy Enstitülerinde yakılan aydınlanma meşalesinin tohumları, bugün İtalyan Lisesi’nde fideye dönüşmüştür” sözleriyle bitirerek tüm Türkiye’yi bu sınıfsal başarıya ortak olmaya davet etti.

Basın açıklamasında sık sık “Öğretmenler Burada Adalet Nerede!”, “İş Ekmek Yoksa Barışta Yok!”, “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam!”, “Birleşe Birleşe Kazanacağız!” sloganları atıldı.

Grevimiz, milletvekillerinin, emek ve meslek örgütlerinin dayanışması ve kamuoyunun desteği ile büyümeye devam ediyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu