Haberler

Muğla Şube’de Temsilci Semineri Yapıldı

Son 1 yıldan beri sistematik eğitim çalışmalarının yapıldığı Muğla Şubesinde yeni bir adım daha atıldı.

Yaygın ve yerinde eğitim seminerleri yapılan Muğla Şubesinin çok kısa zamanda yeniden yapılandı. 12 ayda 40’ın üzerinde seminerin gerçekleştiği Muğla Şubesinde totalde 2500 işçi sendikal eğitim gördü.

4 Temmuz 2013’de düzenlenen temsilciler semineri bu çalışmaların zirvesi oldu.150’nin üzerinde temsilcinin iştirak ettiği seminere Muğla Şube Başkanı Hüseyin YILDIZ ve Şube İdari Sekreteri Rabia Güner Demirci katıldı. Seminer açılış konuşmasını Şube Başkanı Hüseyin Yıldız yaptı: “Sınıf eğitimi, işçi sınıfının gıdasıdır. Onun sınıfsal kimliği ve bilincinin inşasında harçtır” diyen Hüseyin Yıldız seminerlerin hız kesmeden süreceğini açıkladı.

Seminere 150’nin üzerinde temsilci katıldı. Genel Eğitim Danışmanımız Volkan Yaraşır tarafından verilen seminer 3 bölüm halinde işlendi.

Toplu sözleşme nedir? İşlevi, süreci ve toplu sözleşme okuma başlıkları altında yürütülen seminerde toplusözleşmenin bütün boyutları ele alındı.

Son derece verimli, aktif katılımlı ve bir beyin fırtınası şeklinde gerçekleştirilen eğitim çalışmaların zirvesi oldu. İlgi ve verimliliği ile göz doldurdu.

Genel Başkanımız Osman Gürsu Muğla’da Şube Temsilcilerine Seslendi: “Sizler bizim geleceğimizsiniz.”

Muğla Şubeye bağlı İşyeri Sendika Temsilcilerine yönelik eğitim sabah saat 10 ile 13.30 arasında gerçekleştirildi. Daha sonra temsilciler ile Genel Başkan Osman Gürsu, Genel Eğitim Sekreteri Haydar Özdemiroğlu, Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Hamurcu’nun katıldığı toplantı yapıldı.

Toplantıda Genel Başkan Osman Gürsu işçilere seslendi ve sorunlarını dinledi.

 

Osman Gürsu ulusal ve küresel konjonktür üzerinde durarak, Türkiye’nin içine girdiği süreç ve sendikal hareketin yaşadığı sorunlar üzerine uzun bir konuşma yaptı.

Osman Gürsu, “Kapitalizmin küresel krizini yaşıyoruz, kriz küresel düzeyde yıkıcı etkiler yarattı. Sarsıntıları halen sürüyor. Avrupa Kıtası kriz ile birlikte sarsıldı. Yaygın, genel grev ve kitle hareketleri yaşandı.

Krizin bir başka yansıma kuzey Afrika’da oldu. Mısır ve Tunus’da kitleler ayaklandı. Kitleler kendi geleceklerini ele alacakken bazı restorasyon politikaları uygulandı. Halkın devrimi emperyalizm tarafından çalındı.

Bu küresel gelişmelerin bir yansıması Taksim’de yaşandı. Artık kitleler, işsizliğe, açlığa, geleceksizliğe karşı ayağa kalkıyor. Özellikle gençlik en hareketli güç olarak devreye girdi” dedi. Ayrıca Osman Gürsu Türkiye’deki olası kriz üzerinde durdu: “Türkiye’de bugün ötelenmiş bir kriz yaşanıyor. Türkiye’nin iç ve dış borcu 500milyar doları geçti. Cari açığı 50milyar dolara yaklaştı. Sıcak para ihtiyacı 70milyar dolara yükseldi. Sadece sıcak para ihtiyacının 50milyar doları geçmesi Türkiye için yıpratıcı” dedi. Bu sürecin işçi sınıfı için güvencesizlik, işsizlik, yoksullaşma olduğunu söyleyen Gürsu, “işçi sınıfının birleşmekten ve tek yumruk olmaktan başka çaresi yok” diyerek bütün temsilcileri sendikalarına sahip çıkmaya çağırdı.

Daha sonra temsilcilerin sorularına sırayla cevap verdi. Osman Gürsu’ya 40ın üzerinde temsilci soru sordu. Sorular işyeri, toplusözleşme, çalışma koşulları, ücretler ve uygulamalar ile ilgili oldu. Temsilci toplantısı 3 saat sürdü. Son derece coşkulu geçti ve kalıcı izler bıraktı.




İlgili Makaleler

Başa dön tuşu